Crear actividad
Jugar Rosco de Palabras
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
L
M
N
O
P
R
S
T
U
V
X
Comença per  
A
Òrgan de les Nacions Unides en el qual es troben representats 193 estats, cada un amb un vot, on es debaten qüestions d’interés mundial, com el desenvolupament sostenible, la pau i la seguretat o el canvi climàtic, entre d’altres.
Comença per  
B
Organisme depenent de les Nacions Unides la missió del qual és reduir la pobresa al món assistint, amb finançament i crèdits, els països en desenvolupament.
Comença per  
C
Òrgan de les Nacions Unides encarregat de mantindre la pau i la seguretat entre nacions. Pot prendre decisions i obligar els membres a complir-les. Està format per 15 nacions, 5 membres permanents amb dret a vet (Estats Units, Anglaterra, França, Rússia i la Xina) i 10 membres no permanents.
Comença per  
D
Un dels huit països que formen el Consell Àrtic o fòrum en el qual es discutixen assumptes entre els governs dels països àrtics i els representants dels pobles indígenes.
Comença per  
E
Organització sociopolítica amb poder sobirà per a governar i desenvolupar funcions polítiques, socials i econòmiques dins d’una zona geogràfica delimitada.
Comença per  
F
Institució de caràcter internacional, creada en 1944, durant els Acords de Bretton Woods, després de la Segona Guerra Mundial. Busca impulsar la cooperació financera a escala mundial, per tal de garantir l’estabilitat del sistema monetari mundial.
Comença per  
G
Acord multilateral que es basa en negociacions tendents a la reducció d’aranzels per part dels Estats membres, segons el principi de reciprocitat.
Conté  
H
Advocacia social i incidència política que tracta d’influir sobre les persones responsables de la presa de decisions i en els líders d’opinió, perquè actuen en benefici de les persones en situació de vulnerabilitat.
Comença per  
I
Organisme públic que ha estat fundat per a desenvolupar una determinada labor cultural, científica, política o social.
Conté  
J
Òrgan judicial principal de les Nacions Unides, situat a La Haia, que té una doble missió: resoldre, amb sentències, les disputes que li sotmeten els Estats, i emetre dictàmens o opinions per a donar resposta a les qüestions jurídiques plantejades per l’Assemblea General o el Consell de Seguretat.
Conté  
L
Eix dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, representat pel número 17. (La palabra se escribe en castellano)
Comença per  
M
Planeta Terra. Nom comú que afecta l’ésser humà i els aspectes que abasten la seua vida i la seua civilització.
Comença per  
N
Organització internacional amb seu a Nova York, creada en 1945, amb l’objectiu de treballar per la pau i la cooperació internacional. Està formada per 193 estats sobirans, ha sigut la responsable de liderar la Declaració dels Drets Humans, les Cimeres de Río, i els Objectius de Desenvolupament Sostenible.
Comença per  
O
Organització internacional que fomenta l’obertura al comerç, aplica un sistema de normes i supervisa els acords comercials entre els països.
Comença per  
P
Programa creat en 1965 per les Nacions Unides, per a contribuir en la millora de la qualitat de vida de les nacions. Des de 1990, publica l’informe sobre desenvolupament humà. És responsable de posar en funcionament els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).
Comença per  
R
Escriptora, activista i política dels Estats Units, que va participar en la creació de les Nacions Unides i en la Declaració Universal dels Drets Humans.
Comença per  
S
Comportament d’una persona cap a una altra en situació vulnerable, basat en el valor de la humanitat, pel qual brinda suport sense esperar res a canvi.
Comença per  
T
Acord de lliure comerç proposat entre la Unió Europea i els Estats Units que, d’una banda, fomentaria el creixement econòmic multilateral i de l’altra, dificultaria la regulació dels mercats, per part dels estats, augmentant el poder empresarial, en detriment del benefici social.
Comença per  
U
Organització de les Nacions Unides l’objectiu de la qual és promoure la col·laboració internacional en educació, ciència, cultura i comunicació.
Conté  
V
Qualitat que s’aplica al que és vàlid per a tot, sense cap excepció.
Conté  
X
Procés d’enviar o vendre béns i servicis d’un país a altre.