Crear actividad
Jugar Completar texto
Un ____________________ és el conjunt format pels ____________________ ____________________ que habiten en una zona determinada , el ____________________ fisicoquímic d'aquesta zona ( ____________________ i ____________________ ) i les múltiples ____________________ que s'estableixen entre els diversos éssers vius i entre aquests i el lloc on viuen .

A la ____________________ hi ha ecosistemes molt diversos , que es diferencien pels elements concrets que els formen .

En general , es fa difícil parlar de les dimensions d'un ecosistema : un oceà , uns aiguamolls , un formiguer o un tronc caigut poden ser considerats ecosistemes . També es fa difícil parlar d'ecosistemes aïllats , ja que tots estan imbricats els uns en els altres . Un llac , per exemple , es pot considerar un ____________________ , però al mateix temps forma part d'un ecosistema més gran amb els rius que hi desemboquen .

L'ecosistema més gran és la ____________________ , que inclou tots els organismes vius de la ____________________ . És un ecosistema que agrupa tota la resta d'ecosistemes del món : ____________________ i ____________________ .

El lloc on habiten aquests éssers vius , amb totes les seves característiques ____________________ ( relleu , temperatura , humitat , llum , sòl i clima ) , el conjunt de les quals forma el ____________________ de l'ecosistema .

Els éssers vius que l'habiten ( ____________________ , ____________________ , ____________________ , ____________________ i ____________________ ) , el conjunt dels quals forma la ____________________ de l'ecosistema .