Crear actividad
Jugar Crucigrama
1 Functie die verborgen zit in een ander programma. Meestal in een programma dat er op het eerste zicht aanlokkelijk uitziet zoals bv. een (illegaal) gedownload spelletje. Deze functie kan vervolgens toegang geven tot de geïnfecteerde computer.
2 Een vorm van pesten waarbij pesters herhaaldelijk gebruik maken van elektronische media zoals internet of mobiele telefonie om iemand te kwetsen.
3 Een vorm van internetfraude waarbij men probeert belangrijke gegevens te bemachtigen zoals bankgegevens. Men probeert mensen op te lichten door ze te lokken naar een valse website, die een kopie is van de echte website en ze daar te laten inloggen met hun inlognaam en wachtwoord of hun creditcard-nummer.
4 Verzenden (en ontvangen) van seksueel getinte beelden of tekstberichten door middel van een mobiele telefoon of internetapplicaties.
5 Een spionage software. In sommige programma’s zit deze software verstopt en verzamelt vervolgens informatie over ons (bv. surfgedrag, e-mailadressen,…). Die informatie kan vervolgens worden doorverkocht.
6 Een klein programma dat zich nestelt in bestanden. Hierdoor kunnen ze er voor zorgen dat bestanden of programma’s niet meer functioneren (corrupt zijn) of verwijderd worden.
7 Kan je vergelijken met een virus, maar het is in staat zichzelf te vermenigvuldigen. Het verspreidt zich over verbonden computers en kan hierdoor snel een volledig netwerk infecteren.
8 Verzamelnaam voor ongewenste berichten.
6
4
2
5
3
7
1
8