Crear actividad
Jugar Completar texto
La ____________________ és una màquina simple que també rep el nom d ? alçaprem . La seva propietat és la de poder multiplicar la ____________________ aplicada d ? un punt a un altre , mantenint , però la mateixa energia .
Una palanca consta d ? una barra ( idealment indeformable ) i un punt de recolzament o ____________________ .
A la barra d ? una palanca es distingeixen tres punts : punt on s ? aplica la força d ? entrada o ____________________ , el punt on hi ha la força resistent o ____________________ , i el punt on la barra es ____________________ la barra de la palanca .
Segons la ____________________ d ? aquests tres punts , hi ha tres tipus diferents de palanques : de ____________________ , ____________________ i ____________________ grau . ca tipus s ? aplica segons la necessitat del mecanisme .
La palanca de primer grau , té el ____________________ entre la força ____________________ ? entrada i la ____________________ , formant dos braços :
La palanca de ____________________ grau , té el fulcre a l ? extrem contrari d ? on s ? aplica la ____________________ . La resistència és ____________________ .
La palanca de ____________________ grau , té el fulcre en l ? extrem contrari on s ? aplica la força ____________________ . La ____________________ s ? aplica doncs , entre el fulcre i la ____________________ .