Crear actividad
Jugar Crucigrama
1
2 Het aantal kleuren dat één pixel kan hebben. Een diepte van 8-bits biedt de mogelijkheid van 2 tot de macht 8 kleuren ofwel 256 kleuren.
3
4 Beschrijft de praktijk die in productie en ontwikkeling vrije toegang geeft tot de bronmaterialen van het eindproduct bv de Softwarebroncode. Dit geeft gebruikers de mogelijkheid om de software te bestuderen, aan te passen, te verbeteren, te verspreiden of verkopen.
5
6 is een acroniem voor What you see is what you get of in het Nederlands: wat je ziet is wat je krijgt. De term wordt gebruikt voor computerprogramma's en betekent dat je direct op het beeldscherm ziet hoe het resultaat op papier eruit komt te zien, inclusief alle opmaak.
7
8 Is soft- of hardware die toelaat data te coderen/decoderen of te comprimeren/decomprimeren. Er bestaan codecs om bijvoorbeeld geluid (mp3) of videobeeld (Divx) te coderen in een handelbaar bestandsformaat met behoud van een zeker kwaliteitsniveau.
9
10 is een binaire eenheid van informatie. Staat tegenwoordig voor 8 Bit.
11 Een transformatie waarbij uit een afbeelding van een tekst door middel van patroonherkenning alle tekens uit de afbeelding als zodanig worden herkend en als tekst kan worden opgeslagen.
12 Een universeel bestandsformaat waarmee lettertypen, afbeeldingen en opmaak van elk willekeurig brondocument behouden blijven, ongeacht het programma of het platform waarmee het document werd gemaakt of wordt bekeken.
13 Stukje binaire informatie dat 2 waarden kan hebben: 0 of 1
9
4
13
5
12
2
8
3
6
11
7
1