Crear actividad
Jugar Completar texto
____________________ of nutriënten zitten in ____________________ ( alles wat we eten en drinken ) . Ze zijn onontbeerlijk voor ____________________ en ____________________ van organismen . Voedingsstoffen leveren ____________________ , zorgen voor de ____________________ van cellen en regelen de verschillende ____________________ van het lichaam .
Er zijn ____________________ groepen voedingsstoffen met verschillende functies voor het lichaam . Vetten , eiwitten , koolhydraten , mineralen , vitamines en water . Voedingsstoffen zijn onderverdeeld volgens de ____________________ voor ons lichaam , nl . ____________________ , ____________________ en ____________________ ____________________
Bouwstoffen zijn nodig voor groei , ontwikkeling en herstel van ons lichaam . Bouwstoffen zijn ____________________ , water en bepaalde ____________________ .
____________________ hebben we nodig om te bewegen , onze ____________________ op peil te houden , en onze organen te laten werken , m . a . w . ____________________ . ____________________ zijn o . a . ____________________ en ____________________ .
Om ons lichaam goed te laten werken en onze ____________________ te verhogen , zijn er de beschermende stoffen , dit zijn de ____________________ en ____________________ .