Crear actividad
Jugar Relacionar Columnas

Action - actie

Attention - aandacht

Satisfaction - tevredenheid

Interest - interesse

Desire - drang of verlangen

Een dame van 35 jaar neemt een middag vrij om te gaan winkelen. Ze loopt in de winkelstraat in Gent wanneer plots haar aandacht wordt getrokken door een welbepaalde etalage. In de etalage van een kledingzaak staan levende paspoppen: mensen die een hele dag de kleren tonen die in de winkel verkocht worden.

Een man staat met zijn gezin te kijken naar een nieuwe wagen. De autoverkoper verwelkomt hen en na een beetje uitleg nodigt hij het gezin uit voor een testrit met de auto. Bij hun terugkomst zegt de man tegen de verkoper: ‘Wat een mooie auto, en wat een plezier om ermee te rijden. Mijn gezin en ik zijn echt weg van deze auto.’

Op een dag krijgt Pascal een reclamefolder in zijn brievenbus over het land Australië. Hij gaat meteen naar het reisbureau voor meer informatie. Na veel overleg en na veel nadenken beslist hij de reis te boeken en voor 3 weken naar Australië te vertrekken.

Een klant wandelt door een winkelstraat en ziet een etalageraam met daarop: ‘Hier alles aan de helft van de prijs’. Hij gaat de winkel binnen, want hij heeft net een broek nodig. Een verkoopster verwelkomt hem en begint een verkoopgesprek. Het gaat goed. Op een bepaald moment vraagt de verkoopster aan de klant: ‘Zou je graag eens enkele broeken passen?’ ’Ja, graag’, zegt de klant.

Een klant komt binnen in een sportwinkel. Een vriendelijke verkoper helpt de klant de juiste voetbalschoenen te kiezen. Zo fier als een gieter gaat de klant naar buiten met een paar mooie voetbalschoenen. Vanaf de eerste match zitten de schoenen als gegoten. De klant voelt er zich heel goed bij en is tevreden over zijn aankoop. 6 maanden later zijn de voetbalschoenen versleten en heeft de klant er nieuwe nodig. Omdat hij zo tevreden was over de klantvriendelijkheid in de winkel en de kwaliteit van de schoenen, gaat hij naar dezelfde winkel en koopt hij daar nieuwe schoenen.