Crear actividad
Jugar Completar texto
Brugge ( ____________________ en ____________________ : Bruges ; ____________________ : Brügge ) is de hoofdstad en grootste stad van de Belgische provincie West - Vlaanderen en van het arrondissement Brugge . De stad , gelegen in het noordwesten van het land , is tevens de hoofdplaats van het kieskanton Brugge , telt zelf 4 gerechtelijke kantons , en is de zetel van het bisdom Brugge en van een hof van assisen .

Het historisch centrum is als ____________________ stad opgenomen op de werelderfgoedlijst van ____________________ . Het is eivormig en ongeveer 430 hectare groot . De volledige gemeente heeft een oppervlakte van ruim 13 . 840 hectare , waaronder zo'n 1 . 075 hectare in zee , bij Zeebrugge . De stad telt circa 118 . 000 inwoners ; ongeveer 20 . 000 daarvan wonen in het centrum . De inwoners van Brugge worden ____________________ genoemd .

De economische betekenis van Brugge vloeit voornamelijk voort uit zijn zeehaven , ____________________ . Tevens is de stad een ____________________ toeristische trekpleister .