Crear actividad
Jugar Crucigrama
1 Een vergoeding die betaald wordt door de overheid om nascholingen te organiseren voor leerkrachten op het vlak van ICT/
2 Licentiesysteem waarbij je toestemming geeft of krijgt om onder bepaalde voorwaarden werk te verspreiden, te gebruiken of aan te passen.
3 Evolutie in het gebruik van computertoepassingen, waarbij bestanden en programma's niet langer op een lokale computer bewaard worden maar op een server ergens ter wereld, en via het internet geraadpleegd, bewerkt en gedeeld kunnen worden.
4 Filtertechniek om kinderen te beschermen tegen ongewenste inhoud op het internet door websites die op een 'zwarte lijst' staan te blokkeren. Alle websites die niet op de zwarte lijst staan, kunnen bekeken worden.
5 Contact tussen de burger en de overheid via het internet.
6 Vorm van shareware waarbij een beperkt gedeelte van een programma gratis uitgeprobeerd kan worden.
7 Een hyperlink leggen naar een pagina die niet de hoofdpagina is van een website, wordt soms expliciet verboden door de eigenaar van een website om zijn intellectuele eigendom te beschermen.
8 Handel via het internet.
9 Persoon die verantwoordelijk is voor een website.
10 Vorm van spyware die je toetsaanslagen registreert en op die manier gebruikersnamen en wachtwoorden probeert te achterhalen.
11 Verzamelnaam voor programma's die gratis gedownload en/of geïnstalleerd kunnen worden met een tijds- of functionaliteitsbeperking.
12 Uitwisselingsprogramma gesubsidieerd door de Europese Unie, waarbij scholen uit verschillende Europese landen ICT in contact gebracht worden met elkaar om samen een project uit te werken.
13 Samentrekking van 'digitaal' en 'analfabeet'. Iemand die niet in staat is om ICT-middelen te gebruiken.
14 Verzamelnaam voor schadelijke software.
15 Signaleren dat een bestand jouw rechten of de gebruiksvoorwaarden van de website schendt.
16 Netwerk van computers die - meestal onvrijwillig door een besmetting met een computervirus - samenwerken om spam te versturen, servers aan te vallen,...
17 Kleine afbeelding die gebruikt wordt als virtuele voorstelling van een persoon bij online toepassingen (games, chat...).
18 vorm van malware die registreert welke sites je bezoekt, om je vervolgens te bestoken met reclame in pop-upvensters.
19 Project om ICT-middelen toegankelijker te maken voor leerlingen van het buitengewoon onderwijs.
20 Vereniging voor Educatieve en Wetenschappelijk Auteurs. Organisatie die zich o.a. bezighoudt met de rechten van auteurs van schoolboeken, en die de repografievergoedingen herverdeelt onder zijn leden.
21 Afkorting voor 'computer beheerd onderwijs'. Term die gebruikt wordt voor educatieve software die veel didactische ondersteuning biedt, bijvoorbeeld door de scores en de gemaakte fouten van leerlingen bij te houden, door zelf een instructie te geven of hulpmiddelen aan te bieden bij moeilijkheden, door de moeilijkheidsgraad van de oefeningen automatisch aan te passen aan het niveau van elke individuele leerling, door automatisch een aangepaste remediëring aan te bieden....
22 Afkorting voor 'computerondersteund onderwijs'. Term die gebruikt wordt voor educatieve software die geen speciale didactische ondersteuning biedt, in tegenstelling tot CBO.
2
9
1
7
3
11
13
20
15
5
14
6
4
10
17
16
22
12
19
8