Crear actividad
Jugar Completar texto
De staatsmacht is in België verdeeld over drie machten : de wetgevende , de uitvoerende en de ____________________ macht . Elke macht controleert en beperkt de andere machten . Dit principe van de ____________________ ____________________ ____________________ staat echter niet uitdrukkelijk in de grondwet en is ook niet absoluut .

De federale wetgevende macht maakt de ____________________ en controleert de ____________________ macht . Ze wordt uitgeoefend door het ____________________ en de ____________________ . Het parlement bestaat uit twee kamers , de ____________________ en de ____________________ ____________________ ____________________ .

De federale uitvoerende macht ____________________ het land . Ze zorgt ervoor dat de wetten in concrete gevallen worden toegepast en nageleefd . De uitvoerende macht wordt uitgeoefend door de ____________________ en zijn ____________________ van ____________________ en staatssecretarissen .

De ____________________ macht doet uitspraak over geschillen en wordt uitgeoefend door hoven en ____________________ . Ze controleert ook de wettelijkheid van de daden van de uitvoerende macht .

De scheiding der machten geldt ook op het niveau van de ____________________ en de ____________________ . Ze hebben elk een aparte wetgevende en uitvoerende macht . De rechterlijke macht wordt echter voor de ____________________ ____________________ , de gemeenschappen en de gewesten door dezelfde instanties uitgeoefend .