Crear actividad
Jugar Crucigrama
1 Bepaalde uitdrukkingen of ........................... van de Koran en ahadith zijn eveneens een oorzaak van het ontstaan van verschillende interpretaties
2 Politiek is één van de meest invloedrijke factoren bij het ontstaan van verschillende ................................en islamitische stromingen
3 Er zijn duidelijke voorbeelden terug te vinden in de Islamitische geschiedenis om aan te tonen dat politieke gebeurtenissen een belangrijke rol hebben gespeeld bij het begrijpen en of .....................................van de godsdienst.
4 De meeste van deze groeperingen verschillen vooral in kwesties rond...................................... en politiek of fiqh en de toepassing ervan.
5 Na het................................... van de profeet (s.a.w) ontstonden er reeds discussies rond het aanduiden van een kalief
6 ................................. koranverzen, zijn verzen die men alleen maar kan begrijpen in de gehele context van de Koran of soms zelf niet.
7 In de islamitische context betekent madhāhib (meervoud van madhab) scholen of ...................................ie in de islamgeschiedenis door sociale, economische en politieke redenen rond bepaalde personen en opvattingen zijn gegroepeerd.
8 .........................is één van de meest invloedrijke factoren bij het ontstaan van verschillende rechtsscholen en islamitische stromingen.
9 Politieke, geografische, menselijke en.............................factoren zijn de voornaamste oorzaken voor het ontstaan van de verschillende madhāhib binnen de Islam.
10 Iedere groep probeerde zijn visie te rechtvaardigen op basis van koranverzen en.....................................
11 Het woord “.............................” betekent letterlijk mening, houding, opvatting en het gevolgde pad of weg.
12 De opvattingen van de moslimgeleerden in de islamitische denkwijze kan men onder 2 delen analyseren nl. interpretaties rond geloofsleer en...................................
8
7
10
3
9
2
5
11
4
6
12
1