Crear actividad
Jugar Completar texto
Zoals het oog licht nodig heeft om te zien , heeft het verstand nood aan ____________________ kennis om juist te denken en juiste ____________________ te nemen . Om die reden richt ____________________ ____________________ zich tot het verstand van de mens en wil dat de mens de juiste ____________________ verwerft . ?
Een mens heeft nood aan juiste kennis . Dit maakt ons geloof nog ____________________ Hierdoor komen we dichter tot Allah ( s . w . t . ) die ons heeft leren ____________________ en ons heeft geleerd onze gedachten uit te drukken . Kennis moet de mens tot de waarheid brengen .
Daarom moeten wij ons richten tot ____________________ studies die nuttig zijn voor onszelf , de natuur , de omgeving en de hele ____________________ . We moeten ons dan ook behoeden van ____________________ dingen voor de mens en natuur . We moeten wegblijven van magie , tovenarij en waarzeggerij , die enerzijds ____________________ zijn en anderzijds geen wetenschappelijke basis hebben . We moeten waarde hechten aan wetenschap .
De juiste kennis moet ____________________ en zeker zijn . Het mag niet steunen op twijfels of vermoedens .
Er zijn vele dingen die een mens niet ziet en waar hij nieuwsgierig naar is . Een mens wil met zijn ____________________ weten waarom hij geschapen is en gaat dan ook op zoek naar het doel van zijn schepping . Hij is ____________________ naar het leven na de dood . In deze zoektocht helpt de Koran de mens en beantwoordt de noden van de mens .