Crear actividad
Jugar Relacionar Columnas

Lenen of kopen op afbetaling

Saldo

Arbeidsinkomsten

Verwachte of vaste kosten

Onverwachte of variabele kosten

Bijzondere kosten

Een budget in evenwicht

Inkomsten door te sparen

Dit kan je doen als je voor een grote kost staat zoals de aankoop van een huis. Let wel op dit brengt een meerkost met zich mee!

Deze kosten zijn eenmalige, grote en/of onvoorstelbare uitgaven. Je mag deze niet verwaarlozen! Je moet een reserve of spaarbedrag opzij zetten voor het geval er zich dit soort risico’s en de nodige kosten stellen.

Dit zijn kosten die je niet gepland hebt om te maken. Deze kosten kan je dus niet in je maandelijks budget plaatsen. Het is dus belangrijk dat je op het einde van de maand geld overhebt om deze kosten te betalen.

Arbeiders en bedienden hebben een vast inkomen, zelfstandigen een variabel inkomen. Beide zijn een vorm van inkomsten door het uitoefenen van hun job.

- De vaste schulden kunnen terugbetaald worden - Er een positief saldo overblijft om te sparen - De uitgaven worden opgevangen door de inkomsten

Dit is de vermindering van de uitgaven met de inkomsten. Indien positief, kan men sparen. Indien negatief heeft men kosten of schulden.

Dit zijn kosten die je gepland hebt om te maken. Deze kosten kan je dus wel in je maandelijks budgetoverzicht plaatsen en hier ook rekening mee houden.

Als je een positief saldo hebt kan je dit soort inkomsten aan kant zetten iedere maand.