Crear actividad
Jugar Completar texto
L'aparell digestiu participa en la funció de ____________________ del cos humà mitjançant el procés de digestió , en què els aliments que ingerim són descompostos en ____________________ senzilles perquè les cèl·lules puguen obtindre'n ____________________ .

D'aquesta manera , la digestió comença a la ____________________ , on ____________________ de la saliva degrada el midó de l'aliment i el transforma en disacàrids . Aquest fenomen forma part de la fase d'insalivació que , amb el procés de ____________________ , transformen l'aliment ingerit en una massa que rep el nom de ____________________ ____________________ . En la fase de ____________________ , travessa la faringe i és tralladat a l'estómac mitjançant moviments ____________________ de l'esòfag .

Una vegada a l'estómac , comença la digestió estomacal en la qual l'àcid clorhídric activa els ____________________ perquè els enzims digesrisquen les proteïnes . El producte resultant és el ____________________ , que passa al ____________________ , una de les regions de l'intestí prim en què ocorre la digestió intestinal . Ací , els sucs instestinals , pancreàtics i la ____________________ produïxen la finalització de la digestió . Consegüentment , es forma el ____________________ , una pasta líquida que conté aminoàcids , ____________________ i àcids grassos , que passa al ____________________ i a l'ili , on els nutrients són absorbits per les ____________________ intestinals i es traslladen a la sang .

El conjunt de substàncies que no s'aprofiten , passen a l'intestí gros , on ____________________ i alguns electròlits són reabsorbits . Tras la compactació i formació de la femta , quan existix una certa quantitat acumulada al ____________________ , és expulsada en la fase de ____________________ .