Crear actividad
Jugar Rosco de Palabras
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
L
M
N
O
P
R
S
T
U
V
X
Comença per  
A
Recurs hídric apte per al consum humà. La seua ingestió és una necessitat fisiològica perquè puguen viure els éssers humans. ODS 6.
Comença per  
B
Varietat de formes de vida al planeta que inclouen ecosistemes terrestres, marins i els entorns ecològics dels quals formen part. ODS 14 y 15.
Comença per  
C
Alteració nociva de les condicions normals d'un medi per agents químics o físics, que provoquen que siga insegura la vida per a un ésser viu o un ecosistema. Tots els ODS del planeta.
Comença per  
D
Procés que destruïx la superfície forestal, provocat per l’acció humana, com la tala o la crema per a l’obtenció de fusta o sòl per a activitats agropecuàries. ODS 14.
Comença per  
E
Model econòmic que copia el cicle natural i que consistix en l’aprofitament dels recursos a través de la reducció de l’ús de primeres matèries naturals, la disminució de les deixalles i la reutilització dels materials. ODS 12.
Comença per  
F
Conjunt de les plantes que poblen un hàbitat. ODS 14 y 15.
Comença per  
G
Massa gruixuda de gel que s’origina a la superfície terrestre. La seua funció és regular el clima, ja que gela la Terra, i ser una gran reserva d’aigua dolça. ODS 13.
Comença per  
H
Sistema de tempestes que circulen al voltant d’un centre de baixa pressió i que generen forts vents i pluges. És el mateix que un cicló o un tifó, però es dona a l’Atlàntic i al Carib. ODS 12.
Comença per  
I
Foc de gran magnitud, que s’expandeix sense control i a gran velocitat en un bosc, i que provoca la destrucció de la flora i la fauna, l’erosió o la contaminació. ODS 13.
Comença per  
J
Espai destinat a l’estudi, la conservació i la divulgació de la diversitat de les espècies vegetals. ODS 15.
Comença per  
L
Actor americà que, en rebre l’Òscar com a protagonista de la pel·lícula El Renascut, va dir: “El canvi climàtic és real, està passant ara mateix. És l’amenaça més urgent a la qual s’ha d’afrontar la nostra espècie. Necessitem treballar junts i deixar de procrastinar”. Tots els ODS del Planeta.
Comença per  
M
Massa d’aigua salada que cobreix, aproximadament, les tres quartes parts de la superfície terrestre. ODS 15.
Comença per  
N
Element químic el símbol del qual és N, component principal de l’atmosfera terrestre i que se sol aprofitat com a refrigerant. ODS 13.
Comença per  
O
Període de temperatures anormalment altes mantingudes durant diversos dies. ODS 13.
Comença per  
P
Material sintètic derivat de petroquímics, mal·leable, de fàcil fabricació, de costos molt baixos i que presenta gran quantitat d’usos. Les seues deixalles generen conseqüències sobre el medi ambient i originen grans abocadors marins. ODS 14.
Conté  
R
Regla que pretén desenvolupar hàbits de consum responsable per a cuidar el medi ambient, com tirar menys brossa, estalviar diners i consumir menys, reduint la petjada de carboni. ODS 12.
Comença per  
S
Subministrament d’instal·lacions i servicis, que permeten eliminar o evacuar les aigües residuals sense cap perill. ODS 6.
Comença per  
T
Magnitud física que reflectix la quantitat de calor a l’ambient. L’acord de París de les Nacions Unides va incloure l’objectiu de “mantenir-la per davall de 2 ºC respecte als nivells preindustrials”, per a evitar la repercussió catastròfica que tindria el seu increment sobre la Humanitat i sobre els ecosistemes naturals del planeta.
Comença per  
U
Espai cobert de ramatge per a resguardar les plantes de la força del sol o de l’exposició a la calor. ODS 15.
Comença per  
V
Capacitat de nàixer, créixer, reproduir-se i morir. És tota allò que distingeix els éssers vius dels éssers inerts. ODS 14 y ODS 15.
Conté  
X
Element químic gasós, incolor, inodor i insípid, abundant a l’escorça terrestre, a l’atmosfera i als oceans, que és imprescindible per a la vida. ODS 13.