Crear actividad
Jugar Rosco de Palabras
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
L
M
N
O
P
R
S
T
U
V
X
Comença per  
A
Efecte que es produïx quan els oceans absorbeixen més CO2 de l’atmosfera. Això provoca la disminució del pH i que l’aigua siga més àcida, posant en risc els ecosistemes marins, com els esculls de coral. ODS 14.
Comença per  
B
Capa constituïda per aigua, terra i aire, en la qual es desenvolupen els éssers vius; engloba des dels fons dels oceans fins a l’atmosfera, a uns 10 km d’altitud. ODS 14 y 15.
Comença per  
C
Fenomen que és conseqüència de l’escalfament global produït per l’excés de gasos d’efecte hivernacle a l’atmosfera, generats per l’activitat humana. ODS 13.
Comença per  
D
Procés de degradació de la terra fins a convertir-se en un desert, per mitjà de diferents processos climàtics i activitats de l’ésser humà, com el pasturatge abusiu, els incendis forestals o la sobreexplotació per a cultius. ODS 14.
Comença per  
E
Ciència que estudia els éssers vius en els seus diversos nivells d’organització, i les seues relacions entre ells i amb el medi ambient. ODS 14 y 15.
Comença per  
F
Conjunt d’espècies animals que habiten en una regió geogràfica determinada. ODS 14 y 15.
Comença per  
G
Activista mediambiental, nascuda a Suècia l’any 2002, centrada en els efectes de l’escalfament global, que va participar en la Conferència de Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic en 2018. ODS 13.
Comença per  
H
Efecte que provoca l’escalfament progressiu del planeta provocat per les emissions de CO2. ODS 13.
Comença per  
I
Fenomen natural que consisteix en l’ocupació, per part de l’aigua, de zones que habitualment n’estan lliures. Este fenomen pot ser conseqüència de les pluges torrencials, el desgel, la pujada del nivell del mar, entre d’altres. ODS 13 i 15.
Comença per  
J
Terreny poblat per una vegetació abundant i espessa, i una fauna molt variada, que és pròpia d’algunes regions d’Àsia i Amèrica. ODS 15.
Comença per  
L
Líquid espés i molt calent que llancen els volcans. Són roques foses per les altes temperatures que hi ha dins la Terra. ODS 15.
Comença per  
M
Entorn que abasta tots els éssers vius i no vius que interaccionen naturalment, el clima, i els recursos naturals. Todos los ODS.
Comença per  
N
Conjunt de tot allò que conforma la Terra i en la creació de la qual no hi ha hagut cap mena d’intervenció de caràcter humà. Todos los ODS de Planeta.
Comença per  
O
Període de temperatures molt baixes, associat a la invasió de masses d’aire polar o continental, durant diversos dies. ODS 13.
Comença per  
P
Mesura que s’utilitza per a calcular la superfície necessària per a produir els recursos consumits per una persona i per absorbir els residus que genera. Quan es consumix més terra de la disponible, es produïx un “dèficit ecològic” superior. ODS 12.
Conté  
R
Procés l’objectiu del qual és convertir les deixalles en nous productes o en matèries primeres, per a la seua posterior utilització. ODS 12.
Comença per  
S
Anomalia climatològica transitòria, en la qual la disponibilitat d’aigua se situa per davall de l’habitual en una àrea geogràfica. L’aigua no és suficient per a abastir les necessitats de les plantes, els animals i les persones que viuen en aquell lloc. ODS 15.
Comença per  
T
Planeta del Sistema Solar, amb forma esfèrica on hi habiten més de 5 millions d´especies. Todos los ODS.
Comença per  
U
Cosmos. Totalitat de l’espai i del temps, de totes les formes de matèria, energia, impulsos, lleis i constants físiques que les governen. Todos los ODS.
Comença per  
V
Conjunt de plantes pròpies d’una zona. ODS 15.
Conté  
X
Activitat econòmica del sector primari, que consisteix en la tala d’arbres de boscos i selves naturals per a obtindre fusta, cel·lulosa, paper, resina i cera, entre altres coses. ODS 15.