Crear actividad
Jugar Relacionar Columnas

Than, 10 jaar, leeft met haar ouders, twee oudere zusjes en een klein broertje in het dorp Kha Ye in Myanmar. Dit is één van de regio's die het zwaarst wordt getroffen door rukwinden en overstromingen. Tot in juli 2015 was er nog geen elektriciteit, maar ze hadden wel toegang tot stromend water en sanitaire voorzieningen. Ze waren beschermd tegen regen, koude en vochtigheid. De familie van Than was toen al heel arm. Het geld dat hun ouders verdienden was net genoeg om hun gezin eten te geven. Alle kinderen van haar familie gingen naar school.

Kyaw is 13 jaar oud. Hij woont met zijn ouders, broer en zus in een dorp in de buurt van Than. Het gezin woonde in een huis op palen want er zijn vaak overstromingen in het land. Kyaw en zijn familie beschikken over water, elektriciteit en internet. Zijn ouders verdienen voldoende om heel de familie van voedsel te voorzien, gezondheidszorg te betalen en het huis te onderhouden. Hij gaat samen met zijn zus en broer naar school.

Door de overstromingen in 2015 was er veel schade aan het huis. Ze konden er zes maanden niet meer wonen, tot het hersteld was. Tijdens de herstellingswerken bleven ze bij andere familie en vrienden logeren. De kinderen van het gezin werden op een andere school opgevangen, want hun klassen werden door de storm vernietigd. Ze hebben er nieuwe vrienden gemaakt. Hun woning is nu hersteld en ze zijn weer naar huis. De klassen van hun vorige school wachten nog steeds op herstelling.

Op 30 juli 2015 was er een grote cycloon in Myanmar. "Er stond een harde en woeste wind. Ik zag de huizen van mijn vrienden instorten en ook een deel van ons huis werd vernield. 1 muur werd volledig weggerukt. " Het gezin is in hun huis gebleven. Maar ze hebben nog helemaal niets kunnen herstellen omdat ze er de middelen niet voor hebben. Ze gebruiken dekzeilen om de kinderen te beschermen tegen de onophoudelijke regen. "Ik ben mijn schooluniform kwijt: de wind heeft ze weggeblazen. Gelukkig zijn mijn boeken niet beschadigd. De waterpomp en het toilet zijn stuk, dus nu moet ik ver lopen om water te halen. We gaan naar het toilet in open lucht omdat we geen andere keuze hebben."